Kemiprodukter för Professionell Bilvård: En Guide från Waxdepån

I det snabbt växande utbudet av bilvårdsprodukter är valet av rätt kemiprodukter avgörande för både effektivitet och långvarigt skydd av din bil. Hos Waxdepån använder vi specialiserade bilvårdsprodukter för att ge bilar en oöverträffad glans och lackskydd. Här är en genomgång av några av de mest effektiva kemiprodukterna vi använder för biltvätt och underhåll.

1. Alkalisk Avfettning

Alkalisk avfettning är ett måste för att avlägsna organisk smuts som insekter, trafikfilm och fågelspillning. Vår “Power Wash Foam 25” appliceras som skum över bilen. Efter några minuter tvättas bilen med varmvatten och högtryck, vilket garanterar en djup biltvätt. Denna produkt är helt biologiskt nedbrytbar och skadar inte bilens detaljer.

2. Avfettningsmedel / Tjärlösare

Ett kraftfullt avfettningsmedel är oumbärligt för att bryta ner lager av salt och tjära på bilens lack. Vårt val av avfettningsmedel säkerställer att det är effektivt utan att skada bilens detaljer, vilket är avgörande för en grundlig biltvätt.

3. Lackskydd med Lackförsegling

För att skydda bilens lack efter tvätt och polering, använder vi professionella lackskydd. Dessa produkter lägger ett skyddande lager på lacken, vilket minskar ackumulering av smuts och ger en varaktig glans.

4. Specialiserat Fälgtvättmedel

Hjulen på bilen är ofta de som utsätts för mest smuts och korrosion. Vi använder specialformulerade fälgtvättmedel som kan ta bort bromsdamm och vägsalt utan att skada fälgens finish. I vissa fall kan vi använda oss av ”vanliga produkter” men vi spar tid med vår specialiserade produkt ”Iron Remover” som också är utvecklat för att lösa flygrost.

Detta är en viktig del av en komplett biltvätt.

5. Interiörrengöring

För interiören använder vi bilvårdsprodukter som är säkra för material som läder, vinyl, plast och tyg. Professionella rengöringsmedel för interiören rengör effektivt och återställer materialens ursprungliga utseende. Under våra 24 år har vi erfarenheten av att få fram produkten som fungerar, idag jobbar vi uteslutande med ”APC Cleaner”.

6. Rutrengöring

För en kristallklar finish på bilens rutor använder vi “Glass Cleaner”. Den är utformad för att effektivt avlägsna smuts och fläckar från glasytor utan att lämna ränder, en viktig del av en noggrann biltvätt. Dessutom är den fri från ammoniak.

Säkerhetsåtgärder

Vid användning av kemiska bilvårdsprodukter är det viktigt att alltid följa säkerhetsinstruktionerna och använda lämplig skyddsutrustning, som handskar. Vi prioriterar miljövänliga produkter som också är skonsamma mot vår arbetsmiljö.

Slutsats

För både professionella bilvårdare och de som tvättar bilen själva, är rätt kemiprodukter avgörande för att rengöra, skydda och bevara bilens skönhet och värde. Genom att välja de bästa produkterna för biltvätt, avfettning, och lackskydd, kan man säkerställa att bilen ser utmärkt ut och håller längre.

Att hålla sig uppdaterad med de senaste bilvårdsteknikerna och produkterna är avgörande i en bransch där kvalitet och precision kombineras med effektivitet och materialvänliga lösningar. Detta uppnår vi genom kontinuerlig träning och produktutveckling.


Produkterna finns att köpa i vår butik i Arninge.

Gör något för din bil idag!

Ring oss så bokar vi in en tid.

…eller skicka en förfrågan

(Vi delar inte dina uppgifter med någon.)