Mer än bara lackskydd med PPS® Original

PPS® Original är ett långtidsskyddande lackförseglingssystem som tål både avfettning och alla tillgängliga bilrengöringsmedel på konsumentmarknaden. Detta innebär att du även kan tvätta din bil i automattvätt om du så önskar. Faktum är att PPS® Original är världens enda patenterade lackskydd och det används i över 30 länder. Systemet består av en 2-komponents lackskyddsbehandling vars unika egenskaper ligger i hållbarheten och den höga glansen som uppnås genom den patenterade processen som binder lackskyddet till lacken på ett sätt som inget annat lackskydd gör.

Så fungerar PPS® Original

En lackförsegling med PPS® Original görs i flera steg. Först öppnar man upp porerna i lacken och skapar en positiv laddning på ytan. Lackskyddet som sedan appliceras innehåller P.T.F.E. (polytetrafluoreten), ett mycket glatt ämne vars effekt kan jämföras med två våta isbitar som gnids mot varandra. Ämnet har en negativ laddning och dras med hjälp av polarisering in i porerna och förseglar lacken. Lacken får en hård yta med såväl djupare glans som lyster och avsevärt förbättrad motståndskraft mot smuts och oxidation.

Det här gör vi vid en PPS® Original-behandling

Först och främst genomgår din bil en grundlig tvätt och klossning för att avlägsna flygrost och tjärfläckar från lacken. Om det är en begagnad bil polerar vi sedan lacken i flera steg för att ta bort oxidation och repor. Därefter appliceras lackskyddet i flera steg av våra PPS-certifierade bilvårdare och lämnas att härda innan vi slutligen gör en noggrann avsyning och kvalitetskontroll. Behandlingen tar minst en dag och under tiden får du utan extra kostnad låna en bil av oss.

Klicka här för prisuppgift och tidsbokning.

Tillbaka till huvudsidan för PPS® Original →

Vanliga frågor om Lackskydd →