Mer än bara ett lackskydd

PPS® Ceramic är det senaste inom keramiska lackskydd och speciellt utvecklat för vårt krävande nordiska klimat. Ett modernt långtidsskyddande lackförseglingssystem som tål både avfettning och alla tillgängliga bilrengöringsmedel på konsumentmarknaden. Detta innebär att du även kan tvätta din bil i automattvätt om du så önskar. PPS® Ceramic ger lacken en hård yta med såväl djupare glans som lyster och betydligt ökad motståndskraft mot smuts och oxidation samt ytliga repor. Dessutom är detta vår absolut bästa Easy to Clean behandling! En behandling för dig som gillar att sköta om din bil men som inte vill tillbringa timmar i tvätthallen.

Så fungerar PPS® Ceramic

En keramisk lackskyddsbehandling med PPS® Ceramic appliceras i flera steg. Basen består av ett lager som fyller ut porer och andra ojämnheter. Efter det att baslagret härdat ordentligt så lägger vi ytterligare ett lager som toppfyllnad. Behandlingen bildar en tredimensionell keramisk struktur som ger ett mycket hårt men ändå flexibelt skyddslager bestående av bl.a. SiO2 (kiseldioxid). Ytskiktet skyddar mycket effektivt lackade ytor och plastdetaljer mycket effektivt mot yttre påverkan som UV-blekning och oxidering.

Det här gör vi vid en PPS® Ceramic-behandling

Först och främst genomgår din bil en grundlig tvätt och klossning för att avlägsna flygrost och tjärfläckar från lacken. Våra PPS-certifierade bilvårdare polerar och inspekterar lacken innan behandlingen appliceras i två steg. Unikt för PPS® Ceramic är att vi också behandlar samtliga exteriöra plastdetaljer som lister och lyktglas, ytor som många gånger annars är helt oskyddade mot t ex UV blekning. Som avslutning gör vi en noggrann avsyning och kvalitetskontroll. Behandlingen tar ungefär ett dygn och under tiden får du utan extra kostnad låna en bil av oss.

Klicka här för prisuppgift och tidsbokning.

Tillbaka till huvudsidan för PPS® Ceramic →

Vanliga frågor om Lackskydd →

Bra att veta om Keramiska lackskydd

Keramiska lackskydd ger en hård beläggning på bilens lack. Denna hårda ytbeläggning bör samtidigt vara flexibel i sin uppbyggnad. Om lackskyddet är av mindre bra kvalitet kan den hårda ytbehandlingen riskera att över tid bilda skadliga sprickor i lacken.

Keramiska lackskydd kan innehålla många miljö- och arbetsmiljö-farliga ämnen som lösningsmedel och ev. nanopartiklar. PPS® Ceramic är helt fri från farliga lösningsmedel vilket gör produkten bättre för såväl arbetsmiljön som allas vår miljö.

Många keramiska lackskydd utlovar lång hållbarhet på 2–9 år och ibland med någon form av garanti kopplat till detta. Vår erfarenhet har dock visat att dessa utfästelser har mycket kvar att bevisa, framförallt här i vårt nordiska klimat. Det är också mycket svårt att upptäcka att en lackförsegling inte längre skyddar lacken på bilen och därför har vi utfört mycket grundliga långtidstest på PPS® Ceramic enligt EN ISO 11507 metod A, en standard för test av lacker och väderpåverkan. Dessa tester tillsammans med våra egna långtidstester visar på ett fullgott skydd under hela vår garantiperiod på 3 år eller 6000 mil.

Långa garantier på keramiska lackskydd är ofta kopplade till årliga kostsamma inspektionstvättar. Att underhålla sin bil och att kontrollera sitt lackskydd är bra. PPS® Ceramic håller i 3 år eller 6000 mil och garantin gäller även om du väljer att tvätta själv. Dessutom ger vi dig utförliga instruktioner för hur du ska gå tillväga.

Härdningsprocessen hos keramiska lackskydd är ofta ganska lång vilket innebär att en behandling kan ta upp till två dygn att färdigställa. PPS® Ceramic är utvecklad med den absolut senaste tekniken inom keramiska lackskydd och härdar mycket snabbt och säkert. En behandling med PPS® Ceramic tar därför inte längre tid än ett konventionellt lackskydd och vi behöver bara din bil i ett dygn. Självklart erbjuder vi fri lånebil under behandlingen.