Att köra under sommaren innebär ofta att bilens framruta och strålkastare oundvikligen blir täckta av insekter. Förutom att det ser oestetiskt ut kan det också påverka din sikt och göra körningen mindre säker. I den här bloggposten kommer vi att gå igenom stegen för att effektivt ta bort insekter från din bilens framruta och strålkastare, samt ge några tips för att minimera framtida insektsansamlingar.

För att tvätta en bil med mycket insektsrester, följ dessa steg:

  1. Använd insekts borttagningsmedel på strålkastare, front och vindruta för att lösa upp insektsresterna. Följ anvisningarna på förpackningen.
  2. Rengör vindrutan med glasrengörare och en mjuk mikrofiberduk eller insektsvamp, torka försiktigt bort smuts och skölj duken/svampen regelbundet.
  3. Rengör strålkastarna med en mjuk svamp/trasa och en mild rengöringslösning, som såpvatten eller strålkastarrengörare. Skölj med vatten och torka med en ren mikrofiberduk.
  4. Vidta förebyggande åtgärder,  vindrutetorkarvätska med insektsrengöringsmedel och tvätta bilen regelbundet för att undvika framtida ansamlingar av insektsrester.
  5. Applicera lackförsegling på bilens ytor efter rengöring. Detta hjälper till att förhindra att insekter och smuts fäster och gör framtida rengöring enklare.
  6. Rengör och underhåll bilens torkarblad. Byt ut dem vid behov för att säkerställa att de fungerar effektivt för att ta bort insekter och smuts från vindrutan.

Genom att följa dessa steg för att rengöra, underhålla och skydda din bil kan du minimera risken för insektsansamlingar och säkerställa bästa möjliga sikt och säker körning under alla förhållanden.

Gör något för din bil idag!

Ring oss så bokar vi in en tid.

…eller skicka en förfrågan

(Vi delar inte dina uppgifter med någon.)