Det är en sak de flesta bilägare kan enas om: repor på bilen är en hemsk syn. De förstör bilens estetik och kan även påverka dess värde negativt. De flesta av oss skyller på parkeringsolyckor eller busiga barn som de främsta orsakerna till dessa fruktade repor. Men skulle du tro om jag sa att den mest sannolika syndaren är din biltvätt? Eller ännu mer överraskande, din laddsladd till elbilen?

Biltvätten – en osynlig fiende

Det är en allmänt accepterad sanning att att hålla sin bil ren är viktigt för att bibehålla bilens utseende och livslängd. Därför blir det naturligt att vi ofta kör våra bilar genom biltvätten. Dock visar forskning att biltvättar ofta kan orsaka små repor på bilens yta. Dessa repor kan vara osynliga för blotta ögat, men de ackumulerar över tiden och kan leda till ett matt och tråkigt utseende på bilens färg.

Detta beror på att borstarna i dessa biltvättar kan samla upp smuts och grus från andra bilar och sedan skrapa dessa över din bil under rengöringsprocessen. Lösningen? Handtvätta din bil eller se till att använda biltvättar med högtryckssprutor istället för roterande borstar.

Laddsladden – en oväntad bov

För de av oss som kör elbilar kommer en annan potentiell risk för repor i en oväntad form: laddsladden. När vi laddar våra bilar hemma kan laddsladdarna ofta bli kastade runt, dras över bilens yta, och i processen, orsaka repor. Detta är speciellt sannolikt om du hastigt kopplar in eller ur laddsladden utan att vara försiktig.

Lösningen på detta problem är att vara medveten och noggrann när du hanterar laddsladden. Försök att inte dra sladden över bilens yta, och om du måste, gör det försiktigt och med låg kraft.

Slutsats

Repor på bilen kan vara mer än bara en kosmetisk olägenhet – de kan också påverka bilens värde och livslängd. Det är därför det är viktigt att vara medveten om de vanligaste källorna till repor och att vidta åtgärder för att förhindra dem. Håll din bil ren, men gör det försiktigt, och behandla din laddsladd med omsorg. Ditt framtida jag – och din bil – kommer att tacka dig!

Gör något för din bil idag!

Ring oss så bokar vi in en tid.

…eller skicka en förfrågan
    HelrekondsprogramRekond MiniRekond UtvändigtSkyddsprogram med PPSVaxprogramPolering lackPolering strålkastareLuktsaneringTextil/Läderrengöring


    PPS Original lackskyddPPS Ceramic lackskyddPPS GlasPPS FälgPPS Textil/LäderCeraseal lackbehandlingSkyddsfolie    (Vi delar inte dina uppgifter med någon.)