Att hitta fågelspillning på bilens lack är ingen trevlig överraskning. Förutom att det inte ser så trevligt ut kan det också orsaka skador på bilens färg om det inte tas bort snabbt och på rätt sätt. I den här bloggposten kommer vi att gå igenom stegen för att effektivt och skonsamt ta bort fågelspillning från din bils lack.

Steg 1: Snabb åtgärd

När du upptäcker fågelspillning på din bil är snabbhet nyckeln till att förhindra skador på lacken. Så snart som möjligt, använd en mjuk, fuktig trasa eller tvättsvamp och ett bilschampoo för att försiktigt torka bort så mycket av fågelspillningen som möjligt.

Steg 2: Fuktning och borttagning

Om fågelspillningen har torkat eller om det finns kvar efter första rengöringen, kan det vara nödvändigt att mjuka upp den innan du tar bort den helt. Använd en fuktig trasa eller svamp och placera den över fläcken i några minuter för att mjuka upp spillningen. När den är mjuk, använd en annan ren och fuktig trasa för att försiktigt torka bort spillningen från bilens lack.

Steg 3: Tvätta bilen

Efter att ha tagit bort fågelspillningen är det en bra idé att tvätta bilen noggrant för att ta bort eventuella kvarvarande rester och föroreningar. Använd ett bilshampoo och en mjuk svamp eller mikrofiberduk för att rengöra bilen. Skölj noggrant med vatten och torka bilen med en ren mikrofiberduk eller handduk för att undvika vattenfläckar.

Slutsats och underhållstips för bilens lack efter fågelspillning

Att hantera fågelspillning på bilens lack är en del av att vara bilägare, men det är viktigt att agera snabbt och använda rätt teknik för att undvika att skada bilen. Med rätt underhåll och regelbunden rengöring kan du hålla din bil i toppskick och skydda dess värde på lång sikt. Här är några ytterligare underhållstips för att säkerställa att din bil ser bra ut och håller sig skyddad mot skador från fågebajs:

  1. Regelmässig tvätt: Se till att tvätta bilen regelbundet för att hålla den ren och skyddad. Detta hjälper till att ta bort smuts, damm, och andra föroreningar som kan samla sig på ytan och leda till skador på lacken. Använd ett bilshampoo och en bra svamp för att minimera risken för repor och märken.
  2. Lackskydd: För en mer långvarig skyddslösning kan du överväga att använda en lackförsegling, som skapar en starkare och mer hållbar barriär mellan bilens lack och yttre föroreningar. Denna produkt bör appliceras av en professionell bilvårdare och kan hålla upp till 18 månader eller mer, beroende på produkten och miljön.
  3. Keramisk beläggning: Keramiska beläggningar är nästa nivå av lackskydd som kan appliceras på din bil för att skydda mot fågelspillning, UV-strålar och andra miljöskador. Denna beläggning är mycket hårdare än traditionella lackskydd och håller i flera år. Det är dock viktigt att en professionell applicerar keramiska beläggningar för att säkerställa rätt resultat.
  4. Snabb borttagning: Om du upptäcker fågelspillning på din bil, agera snabbt och försök att ta bort det så snart som möjligt. Ju längre spillningen sitter på lacken, desto större är risken för permanenta skador.

Genom att följa dessa underhållstips och hantera fågelspillning på bilens lack snabbt och effektivt kan du säkerställa att din bil förblir i gott skick och bibehåller sitt utseende och värde. Kom ihåg att förebyggande åtgärder och regelbunden vård är nyckeln till att skydda din bil mot skador från fågelspillning och andra yttre faktorer.

ps Enligt en studie av företaget Halford så visade det sig att fåglar föredrar att träffa röda bilar. Kanske något att tänka på :-)

Gör något för din bil idag!

Ring oss så bokar vi in en tid.

…eller skicka en förfrågan

(Vi delar inte dina uppgifter med någon.)